Pods built from yellow chipboard and glass provide meeting spots inside this co-working office in Barcelona, created by local studio Nook Architects in the city’s Poblenou district.

Nook Architects new permanent self-designed base Nook Architects new permanent self-designed baseNook Architects new permanent self designed base

Nook Architects joined forces with another local business to create the Zamness co-working office space, which is set within a 1970s building in a former industrial area of the city.

Nook Architects new permanent self-designed base Nook Architects new permanent self-designed baseNook Architects new permanent self designed base

It serves as the studio’s new permanent base, but there is also desk space that can be rented out to local companies for both long-term use and one-off events.

Nook Architects new permanent self-designed base Nook Architects new permanent self-designed baseNook Architects new permanent self designed base 1

To provide pockets of privacy and quiet within the transitory workspace, the architects inserted a pair of enclosed meeting spaces.

Nook Architects new permanent self-designed base Nook Architects new permanent self-designed baseNook Architects new permanent self designed base 2

Each metal-framed pod has a pitched roof, with opaque yellow chipboard walls and panels of transparent glass that frame views of the office.

Nook Architects new permanent self-designed base Nook Architects new permanent self-designed baseNook Architects new permanent self designed base 3

“These volumes were originally thought of as rectangular boxes with flat roofs – the minimum structure for a meeting room,” explained the architects.

Nook Architects new permanent self-designed base Nook Architects new permanent self-designed baseNook Architects new permanent self designed base 4

“As time went by, we deformed these, transforming them into asymmetric pieces by elevating the diagonal to the roof, increasing its volume up to the capacity set by the limits defined by the slab and the hung beams,” they added.

Gaps between the pods create routes through the space, as well as informal meeting spots against the building’s floor to ceiling windows.

Nook Architects new permanent self-designed base Nook Architects new permanent self-designed baseNook Architects new permanent self designed base 5

Nook Architects has previously remodelled a number of traditional tiled apartments across Barcelona by integrating storage into old arched doorways, using recycled materials and adding sliding partitions.

Nook Architects new permanent self-designed base Nook Architects new permanent self-designed baseNook Architects new permanent self designed base 6

Here, spaces have been given a homely appearance similar to these apartments, with the addition of pot plants, sofas and rugs.